Markiezen

Wat is een markies?

Een markies is een type zonwering, die de zon aan drie kanten blokkeert door een bovenkap en twee zijkappen. Het grootste voordeel van een markies is dat het effectief is in het blokkeren van zonnestralen. In tegenstelling tot andere zonwering zoals rolluiken of jaloezieën, bieden markiezen een brede dekking en beschermen niet alleen ramen, maar ook zijruiten. Dit zorgt voor een betere warmtewering. Hierdoor komt er minder zon uw huis binnen, waardoor u in de zomer kunt genieten van een koeler huis.

Voordelen van markiezen

Onze nostalgische markiezen geven een klassieke uitstraling aan uw woning of bedrijfspand. Een markies is een van de oudste vormen van zonwering die wij kennen en is de laatste jaren weer ontzettend populair geworden. Dit komt voornamelijk door de vele voordelen die de markies u biedt:

  • Ze zijn nauwelijks gevoelig voor de wind;
  • Zeer gebruiksvriendelijk;
  • Maximale bescherming tegen zon inval door de gesloten zijkanten;
  • Extra aanwinst voor de uitstraling van uw woning of bedrijfspand;
  • Niet storingsgevoelig.

Daarnaast zijn de markiezen eenvoudig te demonteren, waardoor uw markies een langere levensduur heeft.

Stel uw eigen markies samen

U kunt zelf de markies naar eigen wens samenstellen. Onze markiezen worden op maat voor u gemaakt. U kunt zelf het frame materiaal kiezen, zo kunt u kiezen uit grenenhout, hardhout of aluminium. Daarnaast kunt u voor de kap een stof en kleur kiezen. Door de grote verscheidenheid in doekdesigns zal uw markies altijd uniek zijn.

De doeken van Swela en Dickson zijn van A-kwaliteit en worden met de hand gemaakt, dit zorgt ervoor dat het kwaliteitsniveau erg hoog blijft.

Naast het frame en het doek kunt u ook de bediening van de markies kiezen. U kunt kiezen voor handbediening door middel van een koord of elektrische bediening door middel van een Somfy motor met schakelaar. Ook elektrische bediening op afstand behoort tot de mogelijkheden. Door een eigen markies samen te stellen kunt u kiezen voor een stijl die past bij uw woning of bedrijfspand. U kunt kiezen voor een traditionele uitstraling of meer eigentijds.

Alle soorten markiezen kunnen door ons geleverd worden.

De Luxaflex vensterzonwering van MIsol.

website realisatie door BrugMedia bv | © Copyright - Misol Zonwering